Bu Sitedeki Cevapları Kim Yazıyor? Bu Nasıl Bir Cevap!

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin kişisel bir WEB sitesi bulunmakta... Sayın Bakan, özellikle KPSS adaylarına yardımcı olarak bilgiler yayımlamakta olup, bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak, 14/11/2006 tarihinde, sitenin soru cevap bölümünde, memurlar.net'te yayımlanan bir habere ilişkin olarak yöneltilen soruya verilen cevaptan dolayı, cevabı veren eğer sayın Bakanı ise Sayın Bakanı, kendisi değil de danışmalarından birisi ise danışmanlarını, memurlar.net olarak kınıyoruz...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIN PEPE'NİN WEB SİTESİNDE YER ALAN SORU VE CEVAP

Sayın Bakanın WEB sitesinde 14/11/2006 tarihinde yayımlanan soru şu şekildedir:

SORU: Mesajı: Sayın bakanım tercihlerin tc. numarası ile yapılmasından dolayı gerek tercihleri kendim yapmadım diyenler gereksede ankarada(ösym ana bilgisayarında) tercihlerin değiştirilerek torpilin yapıldığına dair değişik sitelerde mailler okuyoruz.(Örnek memurlar net.)Bunların aslı astarı varmıdır.Yıllar sonra kazandığımız atanma şansı elimizden alınıyormu .Saygılarımla.

SAYIN BAKANIN CEVABI: Asılsız haberler yayınlayan adreslerden ziyade daha ciddi yayın yapan adresleri takip etmeniz daha uygun olabilir diye düşünüyoruz.


MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

Memurlar.net 6 yıldır yayın hayatına devam etmektedir. Neler yaptıklarımızı ve nasıl bir yayın politikası izlediğimizi sitemiz takip eden ziyaretçiler takdir edecektir.

Bu bağlamda, 4 Kasım tarihinde yayımladığımız haberden yola çıkılarak verilmiş bu cevabı esefle kınıyoruz. 4 Kasım tarihinde yayımladığımız haberde, gelen sorular üzerine, ÖSYM'nin WEB sitesinden, sadece T.C. Kimlik numarası ile sisteme giriş yapılmasının sakıncalı olduğunu, zira daha önce Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin WEB sitesinde, adayların sıralamaları açıklanırken T.C. kimlik numaralarının da yayımladığını belirtmiştik.

Biz verdiğimiz ilk cevapta hala ısrarlıyız ve ÖSYM'nin T.C. kimlik numarasını yeterli görerek sisteme giriş yapılmasına imkan tanımasını büyük bir teknik hata olarak görüyoruz. Burada Sayın Pepe'nin veya Pepe adına siteyi yürüten danışmanların bu cevaptan alınmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Zira T.C. Kimlik numaralarına zorda olsa erişmek mümkündür. Bu Sayın Pepe'nin WEB sitesi olabileceği gibi başka bir sitede olabilir... Ancak sitemizdeki bu haberden dolayı memurlar.net'i asılsız haber yayan bir WEB adresi olarak suçlayan osmanpepe.com WEB sitesi yöneticilerini daha ciddi ve ölçülü bir yayın dili kullanmaya davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber